Kečup

Kečup je populární omáčka, kterou tvoří zejména rajčata, ocet, cukr a sůl, případně také různé koření.

Nutriční hodnoty (na 100 g)

Nutriční hodnoty se mohou u různých značek lišit, zde jsou orientační hodnoty:

  • Energie: 100–120 kcal
  • Bílkoviny: 1–2 g
  • Sacharidy: 25–30 g (z toho cukry kolem 20 g)
  • Tuky: méně než 0,5 g
  • Vláknina: 1–2 g
  • Sůl: 1,5–2,5 g

Alergeny

Koření či aromatické látky se skrytými alergeny.

Ocet ve kečupu může být vyroben z pšenice, což může být rizikové pro osoby s alergií na lepek – ačkoli destilovaný ocet obvykle lepek neobsahuje.

Cena jedné porce (10 gramů): 15 Kč

 

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky